Novice

Izdelajte si svoj pasijonski spominek z mojstricami rokodelkami

Rokodelske delavnice z mojstricami rokodelkami

Bogata dediščina škofjeloških rokodelskih cehov je predstavljena tudi v prizorih Škofjeloškega pasijona, kar še dodatno potrjuje  pomen rokodelstva za celotno škofjeloško območje.  V teh uvodnih prizorih so predstavljeni kovači, lončarji, zidarji, čevljarji, peki, mesarji in krojači. Rokodelstvo in Škofjeloški pasijon tako prestavljata pomemben del današnje žive kulturne dediščine Škofjeloškega. Cehovsko tradicijo danes nadaljujejo posamezni mojstri rokodelci, ki na temeljih tradicije razvijajo obrt in rokodelstvo na celotnem škofjeloškem območju.

Pred vsako predstavo vas čaka posebno doživetje – rokodelska delavnica z mojstrom rokodelcem, na kateri si boste izdelali svoj pasijonski spominek… Škofjeloške mojstrice tradicionalnih ali s tradicijo tesno povezanih rokodelskih veščin vas bodo popeljale v ustvarjalni svet rokodelstva, kjer se srečujejo bogastvo znanja, trdnost korenin, pestrost sodobnosti in želja po novem.

Rokodelske delavnice bodo potekale v veži župnišča na Cankarjevem trgu 13 po naslednjem razporedu:

sob, 21. marec (18ih-19ih) – Anja Musek, polstenje mil in Lili Panjtar, ročna izdelava košarice za pirhe

ned, 22. marec (14ih-15ih) – Petra Plestenjak Podlogar, rezbarjenje

AnjaMusek_mila_pasijon_fotoAnjaMusek

sob, 28. marec (18ih-19ih) – Cirila Šmid, izdelava »dražgoških kruhkov«

ned, 29. marec (14ih-15ih) – Lili Panjtar, ročna izdelava košarice za pirhe

pon, 6. april (14ih-15ih) – Anja Musek, polstenje mil

sob, 11. april (18ih-19ih) – Cirila Šmid, izdelava »dražgoških kruhkov«

ned, 12. april (14ih-15ih) – Petra Plestenjak Podlogar, rezbarjenje

Pasijonske delavnice bodo vodile rokodelke, vse imetnice certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije in članice Rokodelskega centra Škofja Loka ter avtorice  kakovostnih pasijonskih spominkov z zaščitnim znakom kulturne prireditve Škofjeloški pasijon 2015.

Prispevek za material, vodenje in končni izdelek delavnice je 3 EUR na udeleženca. Delavnica je primerna za odrasle in otroke starosti 8 let in več.

Prosimo, da se delavnic udeležite točno. Prijava ni potrebna. Zaradi narave dela bodo ob zelo veliki udeležbi na delavnici lahko sodelovali tisti, ki bodo prišli prvi.

Rokodelske delavnice skupaj s Pasijonsko pisarno pripravlja Rokodelski center DUO Škofja Loka.

Več informacij

alenkaIzdelajte si svoj pasijonski spominek z mojstricami rokodelkami