Misli in pohvale

MISLI O ŠKOFJELOŠKEM PASIJONU

Če smo namreč z njim zraščeni v podobnosti njegove smrti, bomo tudi v podobnosti njegovega vstajenja. (Rim 6,5)

Škofjeloški pasijon, se zdi, da se zelo lepo vklaplja v ta naš sedanji čas, ko je veliko govorjenih in živetih stisk, trpljenja, krivic, brezupa… Škofjeloški PASIJON (iz latinske besede passio – “trpljenje”) je tako projekt, ki nas VKLJUČUJE v sprevod vsega človeštva skozi zgodovino (dolgo procesijo romarjev)… tudi mene in tebe… in sočloveka. Je povabilo, da se zavemo, da V TEJ ZGODBI NISMO SAMI, da je Bog z nami… in da so nam predniki to sporočilo zapustili kot dragoceno dediščino in zaklad… popotnico za pot skozi življenje v Življenje. Zato samo še beseda: Dobrodošli!

Matej Nastran, žpk. Škofja Loka

 

Škofjeloški pasijon, del mojega življenja.

Alojzij Pavel Florjančič

 

Kot prebivalki Loke se mi zdi Škofjeloški pasijon edinstven dogodek, ko se v mestu ustavi čas. Promet obmiruje in edini zvoki so strašljivi takti bližajoče se smrti, milozvočni glasovi angelskega petja in topot konjskih kopit ter množice igralcev. To je pomemben čas, ko se meščani in vaščani združijo za predstavitev tega loškega bisera z bogato sporočilno vrednostjo.

Sabina

 

Na pasijonu rad sodelujem. Občutek imam, da smo velika družina in da se trudimo za skupni cilj.

Marjan

 

krasno vzdušje II druženje z izrednimi ljudmi II dober, doživet nastop II poglobitev v celotno igro II aktivnost mnogih ljudi II velik praznik Škofje Loke in okolice

Nada

 

Loški pasijon si predstavljam tako, da se določene osebe napravijo v vojake, Jezusa in odigrajo Jezusovo trpljenje. To se dogaja na prostem. Ljudje si na vsak način želijo ogledati to igro. Ta igra se odigra večkrat in na različnih koncih.

osnovnošolec Tilen Pokorn

 

O Škofjeloškem pasijonu vem bolj malo. Ko so ga zadnjič uprizorili sem imel komaj pet let. Da gre za prvo dramatizirano besedilo v slovenskem jeziku so mi povedali moji starši. Celo mesto Škofja Loka se spremeni v eno samo veliko gledališče z več odri. Prikazuje nam Kristusovo trpljenje. Vrhunsko igro gledaliških igralcev dopolnjuje bogata glasba, udarjanje konjskih kopit in udarci bičev. Pasijon predstavlja živo slovensko krščansko kulturo. V njem je nastopila tudi moja sestra Neža.

osnovnošolec Urban Misson

 

LEPE BESEDE IN POHVALE

Včeraj smo si ogledali predstavo in moram napisati nekaj lepih besed.
VSEM VAM,  ki vas ni malo, iskrene čestitke ob tako lepi doživeti predstavi.
Sploh ne vem kaj bi lahko še dodala, bili ste prečudoviti, od naših Adamovih otrok naprej…
Čestitamo.

Nina (23.3.2015)

 

Včeraj smo si ogledali Škofjeloški pasijon in predstava me je močno navdušila, zato bi vam rad iskreno čestital za izvrstno upodobitev pasijona in veličastno povorko z izjemno kostumografijo in odigranimi liki. Škoda, da se pasijon ne igra vsako leto. Želim vam še veliko uspešnih ponovitev pasijona!

Metod Bočko​ (30.3.2015)

 

Naj bo vaš letošnji veliki teden še posebno lep, ker ga takšnega mnogim omogočate z Loškim pasijonom!

Vinko Paljk, župnik (1.4.2015)

 

Thank you very much! Everything went fine and I enjoyed the performance very much.
Excellent work! Congratulation to all of you!
Hopefully, many people will take the chance to see the performance.

Daniel, Germany (7.4.2015)

 

Včeraj smo bile uršulinke iz Ljubljane na Pasijonu v Loki.
Res lepo in doživeto. Čestitke organizatorjem, vsem igralcem.
Čutiti je bilo duhovno sporočilo, kar pomeni da ni bila samo neka igra… To se mi zdi bistveno.

s. Cirila (7.4.2015)

 

Včeraj sem se udeležila predstave Škofjeloškega pasijona in moram reči, da človek ostane brez besed glede organizacije in izvedbe. Kot slepa oseba sem se udeležila tudi delavnice v Sokolskem domu in tam od ga. Sandre dobila številne informacije, ki so mi služile, da sem potem bolje razumela dogajanje pri Kašči. Tudi audiodeskripcija je bila povsem tako, kot mora biti, ravno prava količina informacij. Tako na koncu zaradi vseh vaših prizadevanj, nisem bila za nič prikrajšana. Zares vzorno, čestitam in se vam zahvaljujem, da ste mi omogočili čudovit umetniški užitek. Še naprej vse dobro

Slavica Bukovec Zupanič (12.4.2015)

 

Möchten uns für die perfekte Abwicklung recht herzlich bedanken. Nicht nur die perfekte Veranstaltung sondern auch die nette Stadt und die freundlichen Einwohner haben uns super gut gefallen. Wir kommen wieder.

Gerda und Manfred (13.4.2015)

 

Včeraj sem bila na uprizoritvi Škofjeloškega pasijona in sem bila tako navdušena nad organizacijo in izvedbo dogodka, da moram javno izreči pohvalo tudi na tej listi. Dogajanje je bilo namreč prilagojeno tudi senzorno oviranim obiskovalcem, najprej delavnica z maketo pasijona, nato pa na prizorišču audiodeskripcija z ravno pravšnjo količino informacij, ki so bile potrebne za razumevanje dogajanja. Ja, če bi pri nas stvari potekale tako, bi… Bil je pravi umetniški užitek.

Lista Pomagajmo si (13.4.2015)

 

Hvala za vso pomoč pri ogledu pasijona pri vas. Bilo je odlično. Predstava je dopolnjena in izjemna. Prostor o.k.. Ostala organizacija res na nivoju. Čestitam.

Župnija Vojnik (17.4.2015)

 

Zahvala Župnija Senovo

Zahvala Župnije Senovo (17.4.2015)

 

 

 

 

 

alenkaMisli in pohvale