Novice

Pasijonsko romanje po Romualdovi poti iz Škofje Loke do Gorice

img_3877Prosvetno društvo Sotočje je aktivno sodelovalo pri vseh uprizoritvah škofjeloškega pasijona. Ni šlo samo za nastopajoče v predstavah, ampak tudi za pomoč pri spremljajočih dogodkih. Med slednje spadajo tudi romanja. V letih 2008 in 2009 smo romarji obiskali vse slovenske škofije in nekatere v zamejstvu. Ob pasijonu 2015 smo večji poudarek dali kapucinom in patru Romualdu. Najprej smo poromali iz njegovega rojstnega kraja Štandrež do Celja, kjer je bil Lovrenc Marušič v noviciatu. Mesec pred uprizoritvijo smo prehodili Romualdovo pot od Celja do Škofje Loke.

Pred jubilejno uprizoritvijo pasijona v letu 2021 želimo tudi romarji vzdrževati pasijonsko kondicijo, zato bomo v dneh od 1. do. 4. oktobra 2016 poromali od škofjeloškega kapucinskega samostana do kapucinskega samostana v Gorici, kjer je pater Romulad deloval in tudi umrl.

Na vsakem romanju se prepletajo fizične, domoljubne, duhovne in druge vsebine. S pasijonskim romanjem želimo kot Ločani opraviti še dobro delo, promovirati škofjeloški pasijon.

Avtor: Janez Urh

alenkaPasijonsko romanje po Romualdovi poti iz Škofje Loke do Gorice