Spominki

Sestavni del spremljevalnega dogajanja ob Škofjeloškem pasijonu so tudi kakovostni spominki. Pasijonski spominki 2015 bodo na voljo za prodajo v Rokodelskem centru DUO (Centru domače in umetnostne obrti) na Mestnem trgu 34 v Škofji Loki, kjer bodo izdelki tudi razstavljeni in si jih boste lahko ogledali že od 17. marca pa do konca aprila. Izbrane pasijonske spominke pa boste lahko kupili tudi v Turističnem društvu Škofja Loka in v poslovalnici Turizma Škofja Loka na Kidričevi cesti 1 a.

Na Škofjeloškem gradu je 19. novembra 2014 v prostorih Loškega muzeja potekala delavnica na temo kakovostnih pasijonskih spominkov. Slednji postajajo že tradicionalni spremljevalci v času uprizoritev Škofjeloškega pasijona in so pomemben del celostne podobe pasijonskega dogajanja. Delavnico je vodil dr. Janez Bogataj v sodelovanju s strokovnjaki. Udeleženci delavnice so se seznanili s pogoji in pravicami sodelovanja na natečaju. Pisarna za Škofjeloški pasijon je v začetku novembra 2014 objavila javni natečaj za izbor kakovostnih spominkov, ki bodo lahko uporabljali zaščitni znak prireditve Škofjeloški pasijon 2015.

V ponedeljek, 2. februarja 2015, je strokovna komisija izbrala spominke, ki so predstavljali dodatno ponudbo v času uprizoritev Škofjeloškega pasijona 2015: otroška izrezanka / zgibanka iz papirja, Pergerjevi medenjaki in golobček miru, ročno izdelana beležka A6, dnevnik A6, leseni veliki in mali sveti duh, polsteni rokavičniki, podritnik, šal, milo, leseni pasijonski križ, loški kruhki in dražgoški kruhki, leseni sveti duhec, razglednice, sekirica, ponvica, odeja z logotipom Škofjeloški pasijon 2015, ta mal kruhk, Škofjeloški mali kruhek (replike), sveča rokopis, “vžiganica”, fotografije v lesenem okvirju, rožni venec, ročno izrezljani leseni model za loški kruhek, knjižno kazalo, obesek, pasijonsko milo “sapo naturale”, knjižna kazalka-intarzija, obesek za ključe-intarzija, leseni USB ključek.

V torek 17.3.2015 so ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO v Škofji Loki na Mestnem trgu odprli Razstavo pasijonskih spominkov in rokodelskih izdelkov: Škofjeloški pasijon 2015. Razstava je posvečena Škofjeloškemu pasijonu 2015. Na njej so predstavljeni izbrani kakovostni pasijonski spominki, ki so spremljali uprizoritve Škofjeloškega pasijona 2015.

Pasijonske spominke 2015 si lahko ogledate v Galeriji

Projekt sofinancirajo:

Glavni medijski sponzor:

Zlati sponzor:

Medijski sponzorji:

Sponzorji:

Sponzor prizorišč:

Mali sponzorji:

OptiwebSpominki