Novice

TISKOVNA KONFERENCA ob vpisu Škofjeloškega pasijona na seznam nesnovne kulturne dediščine UNESCA

Na nedavnem zasedanju medvladnega odbora UNESCA za nesnovno kulturno dediščino v etiopski prestolnici Addis Abebi, je bil Škofjeloški pasijon kot prvi element iz Slovenije vpisan na seznam nesnovne kulturne dediščine UNESCA.

To je veliktiskovka-jpg uspeh tako za Slovenijo, njeno kulturno identiteto in skrb za kulturno dediščino, kot za sam pomen in globalno prepoznavnost Škofjeloškega pasijona.

Na tiskovni konferenci v Sokolskem domu Škofja Loka so potek zasedanja in proces vpisa Škofjeloškega pasijona na Unescov seznam predstavili: mag. Miha Ješe, župan, Magdalena Tovornik, vodja slovenske delegacije v Addis Abebi in mag. Jože Štukl, mag. Aleksander Igličar in Jernej Tavčar, udeleženci zasedanja v Addis Abebi, Damjana Pečnik, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, mag. Ksenija Kovačec Naglič, v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino, dr. Nena Židov in mag. Anja Jerin, predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja, ki opravlja naloge koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine.

 

alenkaTISKOVNA KONFERENCA ob vpisu Škofjeloškega pasijona na seznam nesnovne kulturne dediščine UNESCA