Identiteta / Blagovna znamka

Studio Miklavc je za namene komuniciranja in trženja zasnoval močno in prepoznavno identiteto, ki črpa pojavnost iz pasijonske simbolike.  

Gre za eno najbolj konsistentnih celostnih podob na področju kulture v Sloveniji. V Studiu Miklavc so oblikovali pasijonski znak, ilustracije in črkovne vrste ter številne tiskovine.

Pasijonski znak je sestavljen iz krožne podobe, ki predstavlja pot s trinajstimi originalnimi podobami (zunanje špice) in sedmimi dodanimi prizori (notranje špice). Prekinitev kroga ponazarja začetek in konec pasijonske procesije oziroma širše gledano pojmovanje časa v zahodni kulturi, ki je linearna, za razliko vzhodne, ki je ciklična. Hkrati krožna podoba predstavlja Kristusovo trnovo krono, ki ima že sama po sebi močno simboliko. V sredino krone je diagonalno vstavljen križ, ki govori o dinamiki oziroma gibanju procesije, silhueta križa pa tudi stilizirano izriše figuro. Celotna kompozicija tvori stilizirano črko P. Okvir znaka predstavlja prostor, mesto kjer se izvaja Škofjeloški pasijon in scenografijo ter celoten znak likovno poenoti. Močan latinski napis predstavlja pot, izbrana tipografija pa je blizu rokopisu patra Romualda. Slovenski napis predstavlja množico igralcev v procesiji. Letnica 1721 pomeni čas zapisa Škofjeloškega pasijona, letnica 1999 pa prvo uprizoritev, ki je v celoti sledila izvirniku.

 

INFO: www.miklavc.si

www.miklavc.si

O nas

Vstopnice

Priskrbite si vstopnice že danes

Do cenejših vstopnic v predprodaji

Opravi nakup

Sponzorji