Dogodki
Dogodki

Pasijonski koncert

Sreda, 22 marec 2023 - Sreda, 22 marec 2023
ob 19.30
Cerkev Marije Brezmadežne v Škofji Loki (nunska cerkev)

Glasbena umetnost že od samega začetka odraža duhovnost človeškega bitja. Vsak trenutek življenja posamezne kulturne sredine spremlja glasba, tako da postane način življenja in obenem neobhodna za umevanje vsakokratnega bivanjskega trenutka. Stoletja minevajo, pristopi se preoblikujejo in spreminjajo, problemi človeštva in njegovo prizadevanje pa ostajajo enaki. Prav zato sta glasba, z njo pa umetnost, nesmrtni: kar je hrana človekove duše, namreč ne more umreti in ohranja svoj učinek tudi daljše časovno obdobje.

Spored koncerta bodo uokvirjala dela iz zakladnice baročne glasbene umetnosti, na odru pa se bodo zvrstili številni solisti, podprti z orkestrom Camerate Puštal pod vodstvom Andreja Ožbalta.

Camerato Puštal sestavljajo nekdanji in zdajšnji učenci Glasbene šole Škofja Loka, ki bodisi že obiskujejo glasbeno akademijo ali konservatorij bodisi se na to pot šele podajajo, pridružujejo pa se jim škofjeloški in drugi glasbeniki, ki so univerzitetno glasbeno šolanje že zaključili. Vzgib za osnovanje ansambla se je porodil iz želje, da bi najboljši sedanji učenci Glasbene šole Škofja Loka dobili priložnost za skupno muziciranje in intenzivno učenje z že uveljavljenimi glasbeniki, s tem pa dragoceno izkustvo načina dela, ki jih bo spremljal na njihovi profesionalni poti.

Organizatorja: Glasbena šola Škofja Loka, Zavod 973

Dnevi Škofjeloškega pasijona so sofinancirani s strani Občine Škofja Loka, program koordinira Zavod 973. Vseh dogodkov se lahko udeležite brezplačno.

Sponzorji