Novice
20. 11. 2023 / Novice

Rezultati Javnega poziva za individualno podporo na področju kulturne dediščine

V letu 2022 smo se prijavili na Javni poziv za individualno podporo na področju kulturne dediščine, ki je potekal v okviru projekta Digitalni dediščinski inkubator – DDI. Omenjeni projekt je finančno podprlo Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

V partnerskem konzorciju Društva Idrija 2020, Zavoda Dobra pot in Kulturno-izobraževalnega društva KIBLA so izvedli individualno podporo na področju kulturne dediščine, s katero so želeli obetavnim projektom in iniciativam pomagati pri še boljšem opravljanju poslanstva varovanja in promocije vrednot kulturne dediščine.

Na javni poziv smo prijavili digitizacijo kostumov in rekvizitov Škofjeloškega pasijona. S pomočjo 3D posnetkov oz. modelov posameznih elementov (kostumi, rekviziti, elementi scene …) želimo pripraviti digitalno knjižnico kostumografije in scenografije Škofjeloškega pasijona, ki bo v pomoč prihodnjim kostumografom, skrbnikom kostumov, scenografom in režiserjem Škofjeloškega pasijona.

S prijavo na javnem pozivu smo bili uspešni in tako smo v letu 2023 pričeli z digitizacijo kostumov Škofjeloškega pasijona. Svetovanje in izdelavo 2D in 3D modelov je izvajal Žiga Pavlovič, kreativni tehnolog v laboratoriju KIBLA2LAB, KID KIBLA. Ker je proces dolgotrajen, smo za začetek izbrali dva kostuma, za katera smo imeli tudi kroje – kostum kute in angela.

Sponzorji