Novice
23. 03. 2023 / Novice

Utrinki | Pasijonski koncert | DŠP 2023

V cerkvi Marije Brezmadežne (nunska cerkev) v Škofji Loki je potekal Pasijonski koncert.

Nastopili so solopevci Glasbene šole Škofja Loka, Glasbene šole Kranj in Univerze za glasbo Gustava Mahlerja iz Celovca iz razredov Saške Kolarič, Janeza Hostnika in Francke Šenk:

Sara Demšar (alt), Kristina Ferlan (alt), Igor Golob (tenor), Mateja Grašič (sopran), Nika Jurčič (sopran), Klara Koder (sopran), Hana Oman (sopran) in Nejc Urh (bariton).

Spremljal jih je instrumentalni ansambel Camerata Puštal pod taktirko Andreja Ožbalta.

Instrumentalni ansambel Camerata Puštal se je javnosti prvič predstavil leta 2019 v špitalski cerkvi Žalostne Matere božje na Spodnjem trgu v Škofji Loki. Vzgib za osnovanje ansambla se je porodil iz želje, da bi najboljši učenci Glasbene šole Škofja Loka, ki se šele spogledujejo s profesionalno glasbeno potjo, v zaključnih razredih dobili priložnost za skupno muziciranje in intenzivno učenje z že uveljavljenimi glasbeniki, nekdanjimi učenci glasbene šole, s tem pa dragoceno izkustvo za prihajajoči čas, ko jim bo glasba morda vsakdanji kruh in obenem vir ustvarjalnega snovanja.

Andrej Ožbalt, rojen leta 1971 v Ljubljani. Študiral je dirigiranje v Milanu v razredu maestra Juliusa Kalmarja. V okviru študija je nastopal s simfoničnim orkestrom Hans Swarowsky iz Milana. V Ljubljani je 18 sezon vodil ljubljanski zdravniški orkester Camerata Medica in koncertiral po vsej Sloveniji. Gostoval je pri Slovenski filharmoniji, komornem orkestru KD Tartini iz Novega mesta in orkestru Arseia iz Škofje Loke. Vodil je tudi godalne orkestre in mladinski simfonični orkester na več glasbenih šolah ter z njimi nastopal na revijah orkestrov glasbenih šol.

Foto: Denys Shadro

Dogodek je omogočila Občina Škofja Loka, organizirala ga je Glasbena šola Škofja Loka v sodelovanju z Zavodom 973.

Sponzorji