Novice
04. 03. 2024 / Novice

Utrinki | Postne delavnice | Slikanje postnega prta | DŠP 2024

Na treh postnih likovnih delavnicah februarja in marca 2024 v Jurjevi dvorani v Stari Loki, ki jih je vodila slikarka Agata Pavlovec, so udeleženci z akrilnimi barvami na 2 × 3 m veliko platno slikali postni prt Križane ljubezni Cvetane Priol. Srečanja so bila namenjena odkrivanju življenja in poslanstva naše slovenske mistikinje, glasbenice, zborovodkinje in glasbene pedagoginje, pesnice in kandidatke za blaženo.

Z branjem njene poezije in življenjske zgodbe, ki je bila močno zaznamovana z boleznijo in trpljenjem, a jo je Cvetana napolnila z vedrino do življenja in s svetlobo, ki še danes sije na vse ljudi, smo spoznavali pomembne trenutke iz njenega življenja, da bi jih doživeto upodobili na postnem prtu. Po zamisli likovne mentorice Agate so ustvarjalci na prt slikali podobe iz Cvetaninega in Jezusovega življenja, ki pripovedujejo njuno življenje od otroštva preko delovanja in trpljenja v vstajenje.

Cvetanin postni prt križane ljubezni je dobil svoje mesto na Pasijonskem večeru 2024 v Stari Loki, kjer je likovno dopolnil recital Cvetanine poezije s koncertom v cerkvi sv. Jurija v Stari Loki.

Foto: Agata Pavlovec in Urška Florjančič

Sponzorji