Pasijon vsak dan
31. 03. 2020 / Pasijon vsak dan

Dnevi škofjeloškega pasijona

Dogodke v okviru Dnevov Škofjeloškega pasijona pripravljamo v postnem in velikonočnem času in z njimi ohranjamo pasijonsko dediščino tudi v letih med uprizoritvami.

Različne skupine, društva, zavodi in župnije ohranjajo živost pasijonskega duha in dediščine z vrsto dogodkov kot so strokovna srečanja, predavanja, koncerti, recitali, predstavitev Pasijonskih doneskov, razstave, delavnice pa tudi romanja in procesije ter oglede drugih slovenskih in evropskih pasijonskih uprizoritev.

Dneve Škofjeloškega pasijona skupaj z Občino Škofja Loka sooblikujejo Kapucinski samostan Škofja Loka, Glasbena šola Škofja Loka, Muzejsko društvo Škofja Loka, Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka, gibanje Pasijonski veter, Loški skavti, Župnijski zavod Sv. Jurija Stara Loka, Župnija Škofja Loka, Župnija Selca …

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji