Dogodki
Dogodki

Draveljski duhovni večer: Škofjeloški pasijon

Petek, 06 marec 2020 - Petek, 06 marec 2020
20:00
Župnija Dravlje, Ljubljana

»Škofjeloški pasijon – preteklost, sedanjost, prihodnost« Sprehodili se bomo skozi čas glede vsebine, uprizarjanja in spremljevalnih dogodkov Škofjeloškega pasijona. »Čudovita gesta nekdanjega in sedanjega režiserja Škofjeloškega pasijona Boruta Gartnerja je, da je na Martinovo nedeljo zbobnal tiste, ki so poganjali kolesja Škofjeloškega pasijona 1999, 2000, 2009 in 2015. Sedaj lahko zapiha – Pasijonski veter 2021!« In začelo je pihati. Organizator: Župnija Dravlje

P. Marjan Kokalj – režiser Škofjeloškega pasijona 1999 in 2000.

Pasijon ni samo gledališče, ampak je tudi procesija, pobožnost, torej procesijsko gledališče. Med ljudmi so bili pasijoni zelo priljubljeni, zato so tudi obstali. Vsak se najde v trpljenju in vsak želi odrešitve.

Pravi: “Ko se odločiš za neko dobro stvar, bo ta uspela. Pravi namen, dober, iskren namen in uspeh je zagotovljen”.

Borut Gartner, režiser Škofjeloškega pasijona 2009 in 2020.

Delati pasijon pomeni, da postaneš boljši. Pa ne samo režiser, tudi  igralci, ki so vsi prostovoljci,  so  deležni božje milosti.

Pasijon se nam ponuja kot premišljevanje o temeljnih življenjskih vprašanjih. Je trenutek, ko človek lahko naredi korak od materializma k duhovnosti. Vsako jutro se vpraša, zakaj je njemu dano, da sme režirati to veličastno delo. Želi si, da bi znal narediti predstavo tako, da bi se ljudje umirili, ustavili, da bi spoznali, da smo skupaj močnejši, saj imamo tako več možnosti, da nam uspe življenje zapeljati v pravo smer.

Več na: www.zupnija-dravlje.si

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji