Dogodki
Dogodki

Predstavitev dokumentarnega filma Arheologija pasijonske knjige

Četrtek, 01 oktober 2020 - Petek, 24 april 2020
Sokolski dom Škofja Loka

Premierna predstavitev dokumentarnega filma o restavriranju originalne knjige Škofjeloškega pasijona. Na premieri je svoje vtise o restavriranju strnila konservatorka-restavratorka Blanka Avguštin Florjanovič.

Restavriranje skoraj 300 let stare knjige je enkraten in neponovljiv poseg, zato je o ohranjanju tovrstne dediščine nastal film.

V sodelovanju Občine Škofja Loka s Produkcijo Karata film, pod režijsko taktirko Aljaža Tepine, in seveda vrhunske strokovnjakinje, konservatorsko-restavratorske svetnice v Centru za konserviranje-restavriranje knjig, papirja in pergamenta pri Arhivu Republike Slovenije Blanke Avguštin Florjanovič ter Kapucinskim samostanom Škofja Loka je nastal dokumentarni film o restavriranju najstarejše ohranjene dramske knjige v slovenskem jeziku.

Knjiga Škofjeloškega pasijona je po posegu Blanke Avguštin Florjanovič pripravljena in zaščitena na naslednji 300 let uprizoritev.

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji