Novice
15. 06. 2020 / Novice

Sestanek na Ministrstvu za kulturo

Danes smo se skupaj z županom in podžupanom Občine Škofja Loka Tinetom Radinjo in Robertom Strahom sestali s predstavnikoma Ministrstva za kulturo. Sprejela sta nas državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc in v. d. generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost Damjan Damjanovič.
Predstavili smo jima pobudo za sodelovanje pri uprizoritvi Škofjeloškega pasijona 2021 in se dogovorili za ponovni sestanek v septembru. Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je poudarila, da se na ministrstvu ”zavedamo vrednosti in pomena te dediščine in njenega ohranjanja.” Prav tako je izrazila skrb in upanje, da bo tako zahteven projekt, ki je načrtovan v mesecu marcu 2021, ne glede na možnost ponovitve pandemije covida-19 lahko izveden v vsej svoji razsežnosti.

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji