Pasijon vsak dan
10. 03. 2020 / Pasijon vsak dan

Pasijonska peš romanja

Pasijonska peš romanja pripomorejo k živosti dediščine Škofjeloškega pasijona in njegovi promociji. Na romanjih se prepletajo fizične, domoljubne, duhovne in druge vsebine.

Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka je od leta 1999 aktivno vključeno v Škofjeloški pasijon. Člani društva sodelujejo pri uprizoritvah kot igralci, vodje skupin, vodje prizorišč, garderoberji … V letih med uprizoritvami skrbijo za skladišča kostumov, rekvizitov in scenografije. Organizirajo različne dogodke med katerimi so tudi Pasijonska peš romanja. V letih 2008 in 2009 so obiskali vse slovenske škofije in nekatere župnije v zamejstvu. Leta 2015 so bila romanja usmerjena v kraje kjer je bival in deloval pater Romuald. Najprej so se podali na pot od njegovega rojstnega kraja Štandreža do Celja, kjer je bil v noviciatu. Kasneje so prehodili še pot od Celja do Škofje Loke. Pred uprizoritvijo Škofjeloškega pasijona v letu 2021 bo organiziranih več romanj. Na enem od njih bo pot vodila od Kapucinskega samostana v Škofji Loki do Kapucinskega samostana v Gorici, kjer je pater Romulad deloval in tudi umrl.

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji