Dogodki
Dogodki

Pasijonske jaslice v počastitev pasijonskega leta 2021

Četrtek, 25 marec 2021 - Petek, 30 april 2021
sobote od 16h do 18h ali po dogovoru
Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu, Galerija C'ngrobsk turn

25. marca ob 16h vabljeni k ogledu pasijonskih jaslic v Crngrob. Ogled bo nato možen v postnem času ob nedeljah, po Veliki noči pa od 15h do 17h ali po predhodnem dogovoru z Urško Florjančič na: 031 261 813

V zvoniku crngrobske cerkve Marijinega oznanjenja, kjer je Župnija Stara Loka pred slabim letom uredila novo galerijo C’ngrobsk turn, gostimo pasijonske jaslice ustvarjalca Matjaža Bitenca iz Litije, ki prikazujejo različne dogodke iz evangelija od Jezusovega vhoda v Jeruzalem do Njegovega vstajenja.

Organizatorji: Župnijski zavod sv. Jurija Stara Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, Pasijonski veter, Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji