Dogodki
Dogodki

Pasijonski almanah

Četrtek, 15 april 2021 - Četrtek, 15 april 2021
20:00
www.facebook.com/skofjeloskipasijon

V aprilu je izšla dvojna številka mednarodnega Pasijonskega almanaha.  Izdajatelj Pasijonskega almanaha je Občina Škofja Loka.

Pasijonski almanah že četrto leto zapored med nas prinaša znanstvene, strokovne in poljudne pasijonske vsebine iz tujega in domačega prostora.
Med domačimi avtorji velja izpostaviti Metoda Benedika, zaslužnega profesorja Teološke fakultete Univerze v Ljubljani, nekdanjega predstojnika škofjeloškega Kapucinskega samostana in nedvomna avtoriteta proučevanja, raziskovanja in pisanja o Škofjeloškem pasijonu. Tokrat se je razpisal o 300-letni zgodovini Škofjeloškega pasijona vse od njegovega nastanka pa do ukinitve v drugi polovici 18. stoletja. S tem se loška spokorna procesija velikega petka ni končala, ampak je zaživela v ponovnih uprizoritvah v letih 1999, 2000, 2009 in 2015.
Na fotografiji glavni urednik Jože Štukl. Foto: Denys Shadro

 

 

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji