Pasijon vsak dan
30. 03. 2020 / Pasijon vsak dan

Pasijonski doneski

Pasijonski doneski so obsežna periodična publikacija z izključno pasijonsko vsebino, ki prispeva k znanstvenokritični obravnavi Škofjeloškega pasijona in se posveča njegovi najširši percepciji ter odmevom v lokalnem in evropskem prostoru.

Pasijonski doneski so nastali in se razvili na pobudo in ob dolgoletnem uredniškem delu Alojzija Pavla Florjančiča. Prva publikacija je izšla leta 2006, leta 2010 pa je zbornik dobil sedanje ime. Izdajata jih Muzejsko društvo Škofja Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, njihov založnik pa je Občina Škofja Loka.

INFO:

Muzejsko društvo Škofja Loka

Digitalna knjižnica Slovenije

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji