Novice
02. 04. 2021 / Novice

Križev pot

 

 

Križev pot po mestu Škofja Loka letos, ko obeležujemo 300. obletnico Škofjeloškega pasijona, poteka prvič. Zaradi epidemije in varovalnih ukrepov smo se ob branju Križevega pota zbrali v omejenem številu in ga posneli predhodno.
Gospod župnik Matej Nastran je v uvodu dejal: »Pozdravljeni vsi zbrani v cerkvi sv. Jakoba, ki je zavetnik romarjev in vseh, ki sledijo Jezusu. Prišli smo z mnogih strani, vsak s svojimi križi (tistimi, ki se jih vidi in tistimi, ki so skriti). Ne bomo samo gledalci in opazovalci mimo katerih bi se pomikal Jezus s svojim križem in vsa procesija človeštva obloženega s križi. Ta sprevod sestavljamo tudi mi – je naš sprevod« in nas povabil, da se združimo ob tej molitvi – tudi z vsemi, ki so kot domačini ali obiskovalci hodili po poteh tega mesta, naše domovine in sveta, pa tudi z vsemi našimi dragimi. Svoj pogled pa vedno znova usmerimo k Jezusu, ki je z nami.
Besedilo za Križev pot so pripravili in uredili: Anja Kastelic, Matej Nastran in drugi romarji na poti vere.

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji