Dogodki
Dogodki

Pasijonski večer 2021 v Stari Loki: Pasijon Mengore, sonetni venec

Petek, 19 marec 2021 - Petek, 19 marec 2021
19:30
https://www.facebook.com/zupnija.staraloka

Tradicionalni Pasijonski večer v stari dekaniji v Stari Loki letos lahko doživite preko spleta. Večer so pripravili mladi iz Župnije Stara Loka.

Župnijski zavod sv. Jurija Stara Loka in Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka v sodelovanju s Pasijonskim vetrom in Društvom ljubiteljev jaslic Slovenije pripravljata tradicionalni Pasijonski večer 2021 v Stari Loki z naslovom Pasijon Mengore, sonetni venec.

Pasijon Mengore je sonetni venec, ki ga je avtor Leon Oblak napisal pod vtisom Rupnikovih mozaikov v kapelicah križevega pota, ki vodijo na starodavno Božjo pot Mengore pri Tolminu.

K premišljevanju Kristusovega trpljenja, skrivnosti vstajenja in našega odrešenja nas bodo vabili mladi s svojo interpretacijo. Dogodek bo potekal v stavbi nekdanje dekanije v Stari Loki, ogledali pa si ga boste lahko preko spletnih strani in facebook profila Župnije Stara Loka.

Organizatorji: Župnijski zavod sv. Jurija Stara Loka, Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, Pasijonski veter

Posnetek Pasijonskega večera v Stari Loki

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji