Dogodki
Dogodki

Po trpljenju ljubezen

Sobota, 29 februar 2020 - Sobota, 29 februar 2020
19:45
Župnija Dravlje, Ljubljana

Ob vstopu v postni čas bo v župniji Dravlje na ogled razstava o Škofjeloškem pasijonu. Razstavo smo odprli s prebiranjem Čušinove knjige Vita dolorosa. Na ogled bo tudi izbor ilustracij za knjigo. Razstava bo odprta do 14. aprila 2020. Organizator: Župnija Dravlje

Prihodnje leto 2021 bo v Škofji Loki ponovno potekala uprizoritev Škofjeloškega pasijona, prvega dramskega besedila v slovenskem jeziku, ki obeležuje 300. obletnico nastanka. Škofjeloški pasijon ima izreden pomen za slovenski jezik in slovensko kulturno dediščino, zato smo v župniji Dravlje ob vstopu v postni čas pripravili razstavo o tem besedilu.

Razstavo bomo odprli s prebiranjem Čušinove Vite dolorose, postnih razmišljanj o Kristusovem trpljenju. Avtorica ilustracij Vite dolorose,  akademska slikarka in tudi koordinatorica Škofjeloškega pasijona Agata Pavlovec pa bo ob tej priložnosti razstavila ilustracije za Čušinovo knjigo.

Brali bodo: Darja Silan, Franc Potočnik in Sergej Valijev Kavčič bodo prebrali tri postaje Križevega pota ViTa dolorosa, ki ga je napisal g. Gregor Čušin, na kitari pa jih bo spremljal Grega Strajnar.

Foto: Tomaž Celarec

Več: www.zupnija-dravlje.si

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji