Novice
22. 10. 2020 / Novice

Škofjeloški pasijon 2021 PRESTAVLJENO V LETO 2022

Spoštovani,

Pandemija covid-19 je v letu 2020 pretresla svet.

Žal pa se situacija ne umirja, ampak se bo – kot kaže – nadaljevala tudi v leto, ki prihaja. To nas je pripeljalo do zelo težke, a nujne in edine logične odločitve, da Škofjeloški pasijon 2021 prestavimo za leto dni, dokler se situacija s covid-19 ne umiri.

To odločitev sprejemamo šest mesecev pred predvideno premiero Škofjeloškega pasijona 2021, in sicer z namenom, da ne bi ogrozili igralk, igralcev, gledalk, gledalcev ter tudi prebivalk in prebivalcev občine Škofja Loka.

Sprejemamo jo z jasnim sporočilom, da bomo vse moči usmerili v to, da bo Škofjeloški pasijon, če bo le zdravstvena situacija dopuščala, uprizorjen v postno velikonočnem času v letu 2022.

Verjamemo, da nam bo takrat skupaj uspelo uprizoriti Škofjeloški pasijon in s tem tudi veličastno obeležiti prvo uprizoritev odkar je vpisan na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Občinskemu svetu, ki bo zasedal 22.10. 2020 bomo predlagali sklep o prestavitvi pasijona na leto 2022.

S spoštovanjem,

Jakob Vrhovec

vodja projekta Škofjeloški pasijon 2021

 

Borut Gartner

režiser Škofjeloškega pasijon 2021

 

Tine Radinja

Župan Občine Škofja Loka

 

Br. Jože Smukavec

gvardijan kapucinskega samostana

pasijon.si/…/Prestavitev-Škofjeloškega-pasijona-2021-v-leto-2020-1.pdf

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji