Novice
08. 07. 2020 / Novice

Romanje Škofjeloškega pasijona h krškemu škofu Jožefu Marketzu

Romarji Škofjeloškega pasijona so poromali v Celovec h krškemu škofu Jožefu Markeztu s povabilo na Škofjeloški pasijona 2021

V nedeljo, 5. 7. 2020, se je skupina romarjev Škofjeloškega pasijona odpravila na pot v Celovec h krškemu škofu Jožefu Marketzu. Prvi dan smo šli skozi Naklo in Tržič do Podljubelja, kjer smo se okrepčali in prespali. Naslednje jutro smo se odpravili proti prelazu Ljubelj, kjer smo se ustavili pri zgodovinski cerkvi svete Ane iz leta 1519. S hitrim romarskim korakom smo prečili prelaz in se kaj kmalu že spuščali v dolino reke Čepe, kjer nas je pot vodila skozi slikovit kanjon. Že v zgodnjem popoldnevu smo prišli v Resnico, kjer smo nabrali novih moči za zaključek romanja. V torek, 7. 7., zgodaj zjutraj smo prehodili še zadnji kos poti in prispeli v Celovec, kjer smo se srečali s škofom Jožefom Marketzem. V prijetnem pogovoru smo škofa, kot vse koroške Slovence, povabili drugo leto na ogled Škofjeloškega pasijona. Hkrati pa smo pozvali predstavnike slovenske manjšine, da se nam pridružijo kot igralci v pasijonski predstavi. Po prijetnem pogovoru s škofom smo imeli na sedežu Mohorjeve družbe še novinarsko konferenco, kjer smo avstrijski javnosti predstavili Škofjeloški pasijon in še enkrat več vse skupaj povabili, da se nam pridružijo 20. marca prihodnje leto na premieri Škofjeloškega pasijona 2021.

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji