Novice
18. 03. 2024 / Novice

Utrinki | Pasijon po človeštvu in človeških rokah | DŠP 2024

V petek, 15. marca 2024, je bila v Selcih uprizorjena pasijonska igra z naslovom Pasijon po človeštvu in človeških rokah.

Igralci so uprizorili več slik, ki so prikazovale tako prizore iz svetega pisma kot drobce stisk in težav, s katerimi se soočamo v sedanjosti, z nekaterimi žal skoraj vsak dan. Igro, pravzaprav pričevanje igralcev, je dodatno podkrepila glasbena podlaga oz. pevsko pričevanje pevcev iz zborov MePZ Minuta čez in MePZ sv. Peter Selca.

Vabljeni na ponovitev, ki bo 12. aprila 2024 ob 19.30 v cerkvi sv. Ane pri kapucinih v Škofji Loki po razmišljanju, ki ga je o škofjeloškem pasijonu pripravil Marjan Kokalj. Več na povezavi.

Foto: Urška Bernik

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji