Dogodki
Dogodki

Velikonočne butarice

Sobota, 27 marec 2021 - Sobota, 27 marec 2021
9:00-11:00
Mestni trg in Cankarjev trg

Razdeljevanje zelenja za izdelavo velikonočnih butaric doma in butara velikanka.

Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka bo pred starim farovžem na Mestnem trgu pripravilo oljčne vejice, bršljan, pušpan, vresje in drugo zelenje ter osnove za velikonočne butarice. Vabimo vas, da pridete v mestno jedro kjer si boste lahko vzeli zelenje za izdelavo butaric doma.

Žal tradicionalnih Pasijonskih delavnic tudi v letošnjem letu ni mogoče izvesti. Trudimo se, da postne jedi in tudi butarice skupaj s prosvetnim društvom Sotočje čim bolje predstavimo preko Facebook profila Škofjeloškega pasijona.

Prosimo vas, da pri razdeljevanju zelenja upoštevate reditelje in priporočila za preprečevanje in širjenje okužb s koronavirusom.

Loški skavti pa bodo, tako kot že vrsto let, na Cankarjevem trgu pred cerkvijo sv. Jakoba izdelovali butaro velikanko.

Organizatorja: Prosvetno društvo Sotočje Škofja Loka in steg Škofja Loka 1 – Loški skavti

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji