Članstva

Europassion
Občina Škofja Loka je članica mednarodnega združenja Europassion od leta 2007.
V mednarodno združenje Europassion so vključeni kraji, mesta in skupine, ki se ukvarjajo s tradicijo uprizarjanj pasijonov in drugimi dejavnostmi v povezavi s pasijonsko tematiko. Združuje preko 90 pasijonskih skupin, ki prihajajo iz 15 evropskih držav. Med njimi izstopajo Avstrija, Francija, Italija in Nemčija z več kot desetimi pasijonskimi kraji.

Leta 2021 bo v Škofji Loki potekal redni letni kongres združenja Europassion.

Evropska mreža za praznovanje Velikega tedna in Velike noči

Združenje želi svojo dejavnost razširiti na področje celotne Evrope in tako formirati mednarodno kulturno združenje vseh, ki praznujejo Pasijon in Kristusovo vstajenje. Novonastalo združenje predstavlja izjemno priložnost tudi za Škofjo Loko, saj gre za pomemben kulturno-turistični produkt, ki bo zaživel ob podpori Sveta Evrope in nam bo prinesel boljšo prepoznavnost v evropskem prostoru.

O nas

Škofjeloški pasijon 2021 je zaradi epidemije Covid - 19 v letu 2022 ODPOVEDAN. Imetnike vstopnic prosimo, da se obrnejo na pasijonsko pisarno glede vračila vstopnic.

Strokovni odbor, režiser, vodja projekta in župan obžalujejo, da je prišlo do odpovedi, vendar v takšnih okoliščinah ni možno varno speljati tako velikega projekta, ki vključuje ogromno število sodelujočih. Aktivnosti za naslednjo uprizoritev se bodo začele takoj, ko bo to mogoče.

Preberite več

Sponzorji